Gbg Soda tar steget in i ölvärlden

Gbg Soda är redo för nästa steg i utvecklingen. Nu väntar namnbyte och produktion även av alkoholfri öl.

Gbg Soda startades av Göteborgarna Simon Svensson och Nils Sörlin och satte fokus på hantverksmässigt tillverkad alkoholfria drycker. När Systembolaget nappade på deras drycker var framgången ett faktum.

Nu har det precis kommit en ny soda på Systembolaget, en India Pale Soda Mango. Men det väntar fler satsningar framöver.

– Det blir ett litet namnbyte till Gbg Soda Brewing Company då vi även ska satsa på alkoholfri öl, säger Simon Svensson.

Den nya sodan kommer på 220 Systembolag och blir förstås en viktig del av den fortsatta satsningen. Men även det alkoholfria ölet finns det förhoppningar på.

– Vi hoppas att företaget ska växa, det här blir lite av en nystart, säger Svensson.

I fjol nådde man en produktion på cirka 20 000 liter, men med ett bra andra halvår är tanken att den produktionen ska öka en hel del. Bland annat finns en ekfatslagrad cola som ska ut på marknaden.

Den alkoholfria ölen, precis som sodan, ska produceras på Rådanäs, där man haft sin verksamhet det senaste året. Inledningsvis jobbade Gbg Soda med Vega Bryggeri och Ahlafors Bryggerier strax norr om Göteborg.