Gabriel väljer tysk och svensk öl på en öde ö

Sommar 2021

Gabriel Ercin, här tillsammans med Petrus Ercin, svarar på våra sommarfrågor. Foto: Peter Lindh.

Gabriel Ercin tror att kroglivet kan bli normalt igen i Sverige, och det är förstås något han längtar efter. Här är alla hans svar i vår sommarserie.

 

Ercin är en av personerna bakom Station Linné i Göteborg och han väljer bland annat en klassiker när vi frågar om mat och öl.

 

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Personligen är jag inne i en period där jag uppskattar mer traditionella ölstilar och där står Nynäshamns Ångbryggeri högt i kurs.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Ja jag tror faktiskt att folket är såpass trötta på den här pandemin att det initialt kommer bli till och med hysteriskt när restriktionerna släpper för att sedan gå mot det som tidigare var normalt. Det jag oroar mig för dock är att det ifrån myndigheter kanske kommer nya bestående bestämmelser för hur det måste se ut på krogar, till exempel gällande avstånd mellan borden.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Att kunna njuta av att umgås med familj och vänner på ett normalt sätt igen.

4. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Ayinger Bayrisch Pils, Gänstaller Kellerbier och Nynäshamns Pickla pils är tre öl som jag hade kunnat dricka under vilka omständigheter som helst. Svår fråga. Det finns så mycket gott.

5. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– En vällagad wienerschnitzel och en krispig lager är svårslaget.