Fortsatt ökning för bryggerier i USA

Det produceras allt mer craft beer i USA. Foto: Brewers Association.

Fler bryggerier och ökad produktion. Craft beer fortsätter att växa i USA och det ser ut att fortsätta så.

Brewers Association är branschorganisationen som har hand om statistik för bryggerierna och där kan man konstatera att produktionen av craft beer ökar.

Under det första halvåret 2019 ökade produktionen med fyra procent jämfört med förra året.

– Tillväxten följer ett mönster som funnits de senaste åren. Den mesta av tillväxten kommer från mikrobryggerier, taprooms och bryggpubar, medan det är ett mer utmanande landskap för regionala bryggerier, säger BA:s chefsekonom Bart Watson i ett pressmeddelande.

Även när det gäller antalet bryggerier händer det saker snabbt.

30 juni fanns det 7480 aktiva bryggerier i USA, och det kan jämföras med de 6464 bryggerier som existerade året innan. Dessutom finns planer på ytterligare mellan 2500 och 3000 bryggerier enligt de licenser som godkänts av Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau. Skulle alla dom planerna bli verklighet skulle det alltså kunna finnas över 10 000 bryggerier i USA om några år.

– Efterfrågan på öl från mindre bryggerier fortsätter att öka, men på nivåer som gör det svårt för alla bryggerier att växa samtidigt. Det är ett tecken på en mognande marknad och så kommer det säkert se ut de kommande åren, säger Watson.