Före detta kollegor fick brygga på nytt

Bildspel

Bild 1 av 6

Jonathan Yngberg-Rydén, David Bustad och Daniel Forsman fick en trevlig kväll också i den välbesökta baren.

De är före detta kollegor som hamnat på olika bryggerier. Men i helgen var det samling igen för kompistrion från Oceanbryggeriet.

Det är några år sedan nu, men David Bustad, Jonathan Yngberg-Rydén och Daniel Forsman har jobbade under en period tillsammans på Oceanbryggeriet och har därefter hållit kontakten.

David har satsat på Bustad Brewing i Lidköping, Jonathan har tagit steget till Poppels och för Daniel är det numera Odd Island som gäller. I fredags samlades de tre i Lidköping för att brygga öl och ordna med en mini tap takoverpå David Bustads bryggeri.

– Det var en fantastiskt rolig dag, vi har velat göra det här ända sedan David slutade på Ocean och ville starta eget, säger Daniel Forsman.

Under dagen var det bryggning som gällde. En berliner weisse med björnbär, hallon och lime var det som bryggdes.

– Det var första gången som det gjordes en kettle sour hos David så det var kul. Vi tre har ganska olika preferenser när det gäller öl. David gillar mycket belgiskt, jag föredrar humligt och Jonathan får brygga det mesta hos Poppels, säger Forsman.

Efter bryggningen stannade trion kvar och då fanns det öl även från Odd Island och Poppels i Bustads bryggeripub. Det var något som lockade många gäster.

– Han har ett jättetrevligt ställe och det var fullpackat med folk, säger Forsman.

Den som är nyfiken på ölet kommer att kunna prova det på En Öl & Whiskymässa i april. Men ölet kommer också att säljas i Stockholm och finnas på Odd Islands taproom i Lindome.

Här ovan ser du lite bilder från dagen.