Förändringar på gång efter rasismkritik

Brewers Association agerar efter att ha fått kritik. Foto: Brewers Association.

Brewers Association har fått kritik för hur man hanterar påstått rasistiska bryggerier i USA. Nu svarar man på kritiken och förändringar är på gång.

 

I svallvågorna kring Black Lives Matters har diskussionerna om rasism spridit sig i USA till många olika branscher. När det gäller öl och bryggerier har diskussionerna tagit ordentlig fart de senaste veckorna.

Framför allt i sociala media kritiseras Brewers Association för att inte agera mot bryggerier som uttryckt sig rasistiskt. Nu kommer svaret från Brewers Associations vd Bob Pease.

– Vår begränsade publika respons har inte varit tillräcklig för många, men det är inte det samma som att vi inte bryr oss, skriver Pease i ett brev till alla medlemmar.

Brewers Association är en stark röst i USA, och över 70 procent av alla craft beer-bryggerier är medlemmar.

Internt jobbas det nu för fullt med att få till förändringar i föreningen. Bland annat menar man att det i dag inte finns något i stadgarna som gör det möjligt att kasta ut bryggerier ur föreningen, men att stadgarna ska förändras. Flera grupper har jobbat med frågan och man hoppas på en snabb lösning.

Ett förslag på nya stadgar ska skickas ut till alla medlemmar och man hoppas på att ta ett beslut inom några veckor.