Folköl och fest med Fermenterarna

Nu ska Göteborg få träffa nyinflyttade Fermenterarna, som dels säljer folköl från bryggeriet på fredag och lördag och dels har releasefest på fredag. Foto: Peter Lindh

Fermenterarna börjar bli varma i kläderna ute på Hisingen i Göteborg, så nu ska de möta den nya publiken med både folkölsbutik och inflyttningsfest.

I slutet av augusti bryggde Anna Claesson och Niclas Aronsson den första batchen i det nya bryggeriet på Hisingen. Sen dess har de fyllt alla tankarna och nu har de fullt upp med att burka dem.

Bland annat har de gjort fyra folköl och på fredag och lördag är det premiär för folkölsförsäljningen i bryggeriet.

– Egentligen skulle det ha blivit fem folköl, men vi hann inte med. Så det blev tre syrlingar och en IPA, säger en väldigt nöjd Anna.

– Vi har provat att göra folköl tidigare, men har inte hunnit med det sen. Nu har vi gjort det och är supernöjda. Surölen på 3,5 procent är minst lika bra som våra suröl på 4,5 procent och IPA:n är vi också väldigt nöjda med. IPA:n blir ju en helt annan produkt än när de är 6,5 procent, men den blev väldigt bra ändå.

Det har varit fullt fart sen första dagen i Fermenterarnas nya bryggeri. Foto: Peter Lindh

Tanken är att folkölsförsäljningen ska bli ett stående inslag på bryggeriet.

– Det vore roligt att fortsätta och det känns som att det finns efterfrågan på hos kunder och butiker på folköl. Men vi får se, vi vet inte hur mycket folk det kommer.

För den som ändå vill ha starkare öl från Fermenterarna finns möjlighet till det också i veckan då bryggeriet tar med sig både starköl och folköl till Rollin’ Bistros Backyard i Gamlestaden på fredag.

– Det kanske bara är vi som kallar det för inflyttningsfest, men det blir release-inflyttningsfest, typ, säger Anna.

På plats finns även Niclas kompisar i bandet Bro Mesa från Kristinehamn för att spela countryinspirerad musik.

Med sig de de nya folkölen, nya IPA:n See you by the cranes, ett par dubbel-ipor och annat som precis lämnat tankarna.

Och på tal om inflyttning, hur trivs de nu i det nya bryggeriet?

– Vi är supernöjda. Det känns som en så jäkla bra plats och lokal. Och vi kan få plats med fler jästankar och det kommer vi att behöva när vi får det nya bryggverket.