Blunt skriver förordet i brittiskt ölbibel

James Blunt skriver förordet till nästa The Good Beer Guide 2022. Foto: Camra/Atlantic Records

Nyligen blev det klart att sångaren James Blunt blir programledare i TV. Nu får han även äran att skriva förordet i The Good Beer Guide.

James Blunt, mest känd för för hiten ”You’re Beautiful” har på senare år blivit allt mer inblandad i ölbranschen.

Han äger puben Fox and Pheasant i Chelsea, för några veckor sedan blev det klart att han ska leda ett hembryggningsprogram på Amazon TV och nu får han alltså skriva förordet till The Good Beer Guide.

Och där kommer han ut som en förkämpe för hantverksöl också.

– Även om det under senare år kanske varit en trend mot att folk köper billig öl, så har dessa människor varit inlåsta större delen av året. Och nu vill de ut. Då kan de smaka på riktig öl från kran och mat lagad av ett proffs, och de kan göra det glatt utan att bryta mot några lagar, skriver han.

I hans förord tar han upp utmaningarna som branschen mött under pandemin, bland annat pubstängningar, permitteringar och andra följdverkningar av pandemin.

– Vi är väldigt glada att James Blunt är med oss och skriver förordet för årets Good Beer Guide. Efter att ha räddat en pub från rivning och sen driva den vidare förstår han hur tusentals pubar haft det under pandemin, säger Nik Antona, ordförande för Camra, kampanjen för real ale.

– Nu när vi börjar se ljuset i slutet av tunneln hoppas vi att folk ska ta till sig James råd och använda Good Beer Guide för att besöka alla fantastiska pubar runt om i landet. De behöver stödet mer än någonsin.

Good Beer Guide ges ut av Camra varje år och innehåller tusentals rekommendationer på pubar och bryggerier i Storbritannien.

Läs mer här.