Fest nu, men sen vill Jugge ha en ursäkt

Jugge Hasselqvist på Oliver Twist är glad i dag när han äntligen får ha öppet helt utan restriktioner.

Restriktionerna är borta. Då blir det fest i några dagar. Sedan ska Jugge Hasselqvist driva på för att få till kompensation för den långa tiden utan fulla intäkter.

Under onsdagen kan folk hänga i baren när man dricker öl, sällskapen kan vara stora och personal slipper att springa runt och försöka hålla koll på gästerna. Restriktionerna på grund av pandemin är nämligen borta och kanske närmar vi oss ett läge som kan beskrivas som normalt igen.

– Det känns så bra som det kan kännas, det är helt sjukt och det här kommer att bli en bra dag, säger Jugge Hasselqvist.

Han är en av ägarna till Oliver Twist i Stockholm och har varit en av de krögare som haft flest åsikter på de många restriktionerna.

Under onsdagsförmiddagen tog han bort de många markeringar i baren som förklarat de olika restriktionerna.

– De satt som fan, men det var skönt att få bort dom. Nu blir det fest i några dagar och jag tror att det blir bra drag. Men det blir nog ännu större skillnad för nattklubbarna nu när folk kan få ut och dansa igen.

Men allt är inte frid och fröjd. Under lång tid tvingades svenska krogar att stänga tidigare än vanligt, och man kunde inte ha lika många gäster som man hade före pandemin. Det har minskat intäkterna och många ställen har haft tufft att överleva. Vissa har inte klarat det alls.

– Vi vill gärna ha upprättelse, alla de här restriktionerna har skapats utan bevis för att det smittat på krogen. Vi ska vara glada i några dagar men sedan fortsätter kampen, jag tycker att vi ska få en offentlig ursäkt.

Det har slitit på honom att hänga med i alla regler och förändringar och så är det förstås för många bar- och restaurangägare runt om i landet.

– Man får en boost i dag av att få ha öppet utan restriktioner. Men man är dränerad efter allt det här, vi har haft den här skiten i 500 dagar, menar han.