Folk & Friends satsar på ny Stockholmsbar

Bildspel

Bild 1 av 16

Allí McCleary Olin, Víctor McCleary Olin och Sara Villehart var nöjda med jubileet.

 

I helgen fiade Folk & Friends sitt ettårsjubileum. Samtidigt jobbas det med att öppna en andra folkölsbar på Söder i Stockholm.

Det är utan tvekan i Stockholm som folkölstrenden fått bäst fäste i Sverige. BottleShop och Folkölsbutiken öppnade förra sommaren och Folk&Friends hade premiär för ett år sedan.

I helgen var det dags för barens första jubileum med en hel del besökare och tre specialöl på kranarna. De tre ölen var en schwarzbier tillsammans med Frequency Beer Works, en porter med Unibärsum och en suröl tillsammans med Stokholm Brewing.

Samtidigt jobbar Victor och Alli McCleary Olin med att färdigställa en andra folkölsbar på Hornsgatan i Stockholm.

– Vi har tittat på lokal i det här området flera gånger tidigare, det känns jättebra att det har löst sig, säger Victor McCleary Olin.

Den nya baren kommer att ligga nära Hornstull och kommer att bygga på samma koncept som dagens bar, som ligger på Norr Mälarstrand.

– Vi kommer att ha fem kranar i stället för tre och dessutom ha öppet lite längre på kvällarna på Söder. Men det blir ungefär lika mycket öl i kylarna på de båda ställena.

Satsningen på en andra folkölsbar indikerar förstås att duon är nöjd med det första året på Norr Mälarstrand.

– Våra grannar där har varit mycket positiva även om vi har ett läge där folk inte naturligt passerar så mycket. Men vi är nöjda med det första året trots att det var en ganska kass sommar, säger Victor McCleary Olin.

Just nu pågår ombyggnad i lokalen på Söder. Förhoppningen är att öppna under första kvartalet nästa år.

– Om jag ska vara riktigt optimistisk så säger jag att vi öppnar i februari. Men om jag ska vara ärlig är det mer realistiskt med mars.
Stort tack till Victor och Alli för bilden från festen.