Belgiskt fokus på Heidrichs sista öl

Det är belgiskt fokus när Jessica Heidrichs sista öl från S:t Eriks släpps. Vesper Ale blir avslutningsölet från henne.

Beernews har tidigare berättat om att Jessica Heidrich slutar på S:t Eriks Bryggeri. Planen är att starta ett eget företag inom ölbranschen tillsammans med sambon Magnus Karperyd.

Under december gör hon sin sista arbetsdag och det sista ölet hon tagit fram till S.t Eriks är nu nute till försäljning.

Vesper Ale har bryggts med inspiration från de riktigt tunga belgiska klosterölen och blir nu dessutom S:t Eriks officiella hyllningsöl till Heidrich när hon slutar. Ölet släpptes på Systembolaget 1 december.

S:t Eriks Bryggeri var stort i Stockholm på 1800-talet och det väcktes till liv igen på senare år med just Jessica Heidrich som frontfigur.

– Det har varit en fantastisk och omtumlande resa att återstarta och skapa nya öl för S:t Eriks Bryggeri. Genom mitt jobb har jag fått uppleva en värld fylld av passionerade och välkomnande människor. Att få realisera mina idéer och slutligen se färdiga öl på Systembolagets hyllor, restauranger samt i folks hem har varit en enorm ära, säger hon i ett pressmeddelande.

Marcus Friari, Brand Manager på S:t Eriks Bryggeri, är mycket tacksam för det jobb hon gjort för bryggeriet.

– Vi vill tacka Jessica Heidrich för den enorma insats som hon gjort. Utifrån den stabila grund som hon lagt kommer vårt bryggteam fortsätta att skapa innovativa och balanserade öl för medvetna ölkonsumenter i både Stockholm och i resten av landet.