Flytten avklarad för Göteborgsbryggeriet

Bildspel

Bild 1 av 5

Praktikanten Lars-Olf Svensson, Daniel Wasenack och Christophe De Vos är nöjda med de nya lokalerna på Ringön i Göteborg.

Flytten är avklarad och första ölen är bryggda. Nu ska Två Feta Grisar dessutom få fart på såväl restaurang som bryggeripub under våren.

Göteborgsbryggeriet meddelade i höstas att en flytt var på gång. Man har lämnar stadsdelen Aröd och nu landat på Ringön. Där finns sedan tidigare Vega bryggeri samt Stigbergets och fler satsningar är på gång.

– Det spelade förstås in och här är det mer folk i rörelse. Med nya bron över Göta Älv känns det som att vi är inne i stan, säger huvudbryggaren Daniel Wasenack.

De nya lokalerna är inte jättemycket större i kvadratmeter men takhöjden är en helt annan och det ger förstås möjligheter till att ha ett lager som inte tar lika mycket plats. Bryggverket på 1000 liter och även de sex tankarna har flyttat med.

– Vi håller på och tittar på ett nytt bryggverk och även fler tankar, men inget är klart, säger Wasenack.

Bryggeriet ligger i en fastighet där man också satsat på ett padelcenter. Från en av banorna ser man rakt in i bryggeriet och förhoppningen är förstås att den populära sporten ska leda till att fler får upp ögonen för bryggeriet. Det byggs just nu en restaurang i anslutning till banorna och det ska även bli en bryggeripub i närheten av bryggverket.

– Det är restaurangen som är huvudfokus och där ska vi också ha luncher. Men jag hoppas att vi sak kunna ha bryggeripub på fredagar och lördagar. Det känns bra att samla flera verksamheter under samma tak, de som är här ocj spelar ska se att det händer andra grejer också, säger Wasenack.

Precis som för många andra bryggerier har Systembolaget varit en viktig inkomstkälla under det senaste året. Men förhoppningen är att det ska ta fart med försäljning till restaurang. I takt med att det görs nysatsningar på restauranger i området hoppas man kunna ha sina öl där, och givetvis är målet att även sälja mycket öl i den egna fastigheten på sikt