Finn fixar festival för familj och fler

Brygghuset Finn fixar sin första egna ölfestival. Från vänster Alexander Edén, Joacim Larsen, Kalle Olsson, Petter Lindholm och Mats Hägerfors ser första fram emot det. Foto: Ronny Karlsson.

Brygghuset Finn fixar med sin egen ölfestival. Planen är att samla drygt tio bryggerier och att festen ska bli återkommande.

Landskronabryggeriet växer snabbt och har även under senare år haft en lyckad crowdfunding-kampanj, där man drog in runt tio miljoner kronor.

Nu satsar man på sin egen ölfestival också.

– Vi har många delägare och vill göra något festligt för dom. Alla delägare kommer att bjudas in, men på festen är förstås alla välkomna, säger Mats Hägerfors.

Festen kommer att genomföras 3 augusti i Lokstallarna i Malmö, en plats som kanske överraskar. Men det har sin naturliga förklaring att den första festen med namnet Finn, Friends & Family hamnar i Malmö och inte i Landskrona.

– I Landskrona ska alla tillståndsbeslut fattas av politiker och vi hann helt enkelt inte med att få tillstånd vid bryggeriet. Jag hoppas att den här festen blir ett årligt evenemang och givetvis hoppas vi på att vara på hemmaplan i Landskrona nästa år, säger Hägerfors.

Målet är mellan 800 och 1000 gäster och även om det blir många delägare på plats så handlar det inte om något formellt akiteägarmöte.

– Det är ingen stämma eller så utan bara party, säger Hägerfors.

Här är bryggerierna som är klara för festen så här långt:

Rocket Brewing Company

Brygghuset Finn

Stigbergets Bryggeri

Brekeriet

Odd Island Brewing

Hyllie Bryggeri

Klackabackens Bryggeri

Malmö Brewing Co

Remmarlöv Gårdsbryggeri

Uppsala Brygghus