Festivalen tillbaka på ett annat bryggeri

Henke Bengtsson och Austin Muirhead hoppas på många besökare i helgen. Foto: Ronny Karlsson.

Det är bryggerier som gäller när musikfestivalen Waves Rollin arrangeras. I år är det Beerbliotek som är värdar för gratisfestivalen.

I fjol var det Vega Bryggeri som var värdar och förstås fick sälja en del öl under och mellan konserterna. I år. Är det Beerbliotek som står för värdskapet.

– Bryggerier är stora och det fungerar bra med öl och musik, säger Austin Muirhead.

Hon är en av de huvudansvariga från Flocken Media, som står för själva arrangemanget. Det är bara nya band som deltar, alltså finns inget av banden från i fjol med. Band som Mankind och Beverley Kills antas vara de största dragplåstren.

För Beerbliotek är detta något som passar in i hela tanken med bryggeriet.

– Vi vill stå med ena benet i kulturen och vill vara involverade i musiklivet. Vi kan dessutom hitta en ny kundgrupp här, säger Henke Bengtsson.

Beerbliotek kommer att ha två barer i gång under de två dagarna och räknar förstås med att sälja en hel del öl. 150 personer inomhus och 150 personer utomhus finns det plats för, så risken är att det blir fullt.

– Eftersom det är gratis vet vi inte riktigt hur intresset är, men det är bäst att vara tidig om man vill vara säker på att komma in, säger Bengtsson.

Baren håller öppet som vanligt kommande helg men de besökarna får räkna med att det kommer att vara en hel del musik. Banden har placerats i turordning så att det ska matcha varandra, det är alltså inte nödvändigtvis så att de bästa spelar sist. Fredag är det 17-22 som gäller och lördag är tiden 14-20.

Just att vara gratis är något som Austin Muirhead gillar.

– Det är viktigt för mig att kultur inte ska kosta för mycket, säger hon.

Alla banden som spelar hittar du här.