CBS tillbaka – men är det för sista gången?

Founders kultöl CBS kommer tillbaka i november. Men är det för sista gången? Bryggeriet lovar i alla fall ingen fortsättning.

CBS, eller Canadian Breakfast Stout, är ölet som fascinerat väldigt många ölnördar. Första gången det presenterades, 2011, blev det rejäl uppståndelse, och folk runt hela världen jagade ölet. Sedan dröjde det till slutet av 2017 innan ölet släpptes på nytt och även då var det ett jagat öl.

För oss svenskar har det varit tillgängligt på en del barer och även på Systembolaget. Ölet släpptes i fjol och mot slutet av året kommer årets version av ölet. Men sedan kanske det är slut.

Founders har i alla fall bestämt att inte brygga ölet 2020 och kanske inte alls mer.

– Det här är sista året som jag planerar att brygga CBS, så köp den medan den finns. Ölet kommer säkert att saknas under 2020, men jag ser fram emot att ta fram nya fatlagrade öl, säger bryggmästaren Jeremy Kosmicki till sajten grbj.com.

Ölet släpps vid ett speciellt evenemang i slutet av oktober och blir sedan tillgängligt i butiker från 1 november. Givetvis är det många som hoppas att ölet dyker upp i Sverige också.