Irländaren som vill satsa på Stockholm

Ivan Keane hopper på att nå ut till fler restauranger i Stockholm. Foto: Privat.

Han är irländaren som hamnade i Sverige och startade sitt eget bryggeri. Nu ska Keane Brewing sätta större fokus på Stockholm och målet är att få ut mer öl på marknaden.

Ivan Keane kom till Sverige för 19 år sedan och har varit hembryggare i ett antal år. Men sedan i fjol har han tagit nästa steg.

– Jag flyttade in i min lokal i juni 2018 och utrustningen var klar i oktober. I april i år hade jag första ölet på Systembolaget, säger han.

En flytt kommer det att bli av bryggeriet framöver, men han blir kvar på Lidingö utanför Stockholm. Där finns ett bryggverk på 1000 liter och sex tankar i samma storlek.

– Jag letar efter nya kunder hela tiden, men det här kommer att vara en lagom nivå för mig. Nu kan jag göra lite olika öl, säger han.

Han blandar mellan att göra ale och lageröl, och dessutom görs det både starköl och öl med lägre alkohol. Fyra olika folköl görs det till matbutiker på Lidingö.

– Jag har haft fokus på Lidingö så här långt men jag vill ta mig in mer i Stockholm. Jag hoppas kunna hitta nya restauranger där som är intresserade av min öl, säger Keane.

Han hoppas också på att nå in på fler Systembolag, men där får han vänta och se vilken efterfrågan ölen får.

Han gör detta på heltid och satsar alltså direkt från start. En del irländsk inspiration finns förstås i ölen, men Ivan Keane säger att han vill göra olika typer av öl.

– Det ska bli fler nya öl, men jag hoppas på att de jag har ska sälja mer. Framför allt på Systembolaget, det är viktigt både att sälja där och att synas där, säger han.