Färre bryggningar men mer öl väntar

Bildspel

Bild 1 av 3

Michel Ahlin Wigardt är glad över att nya bryggverket är på plats och att det kan tas fram öl igen.

Nytt bryggverk och flera tankar. Nu ska Stockholm Brewing skruva upp produktionen och samtidigt brygga färre gånger.

 

Bryggverket på 1000 liter har flyttats ut och i stället har man köpt ett bryggverk från Good Guys i Karlstad. Nu kan man brygga 2000 liter per gång och dessutom köptes två tankar på vardera 4000 liter in.

– Vi slog i taket med förra bryggverket och bryggde de 200 000 liter vi kunde klara av. Nu ska vi klara 300 000 liter och nästa gång vi behöver växa kan vi bara köpa nya tankar, säger Michel Ahlin Wigardt, huvudbryggare på Stockholm Brewing.

Ungefär fyra veckor stod produktionen still men nu bryggs det öl i Frihamnen i Stockholm igen och det är en hel del olika öl som tas fram.

– Hela processen har gått bra och det hade inte kunnat gå mycket fortare. Nu kan vi styra  mäsken bättre och även förbättra koket. Det ska bli mer öl och av bättre kvalitet, säger Ahlin Wigardt.

Han ser fram emot att gasa på för fullt med ölproduktionen igen efter uppehållet. Stockholm Brewing har en hel del ölsläpp på Systembolaget under hösten, men det handlar till stora delar om syrliga öl från deras fatlaringsprogram. Nu ska det tas fram lager av övriga öl också.

– Det känns bra, det är roligare att vara bryggare än byggare.