NKB sponsrar och tävlar i extremsport

Åre Extreme Challenge får sitt eget lättöl. Dessutom ska bryggarna ställa upp i själva tävlingen.

Det är Nordic Kiwi Brewers som tagit fram lättölen tillsammans med Åre Bryggcompagni. Det presenteras i samband med Åre Extreme Challenge kommande helg.
Tävlingen är en riktig utmaning och det går att tävla individuellt, i par eller i ett tremannalag.
– Vi sponsrar den här tävlingen med ett eget lättöl. Det känns bra att vår öl syns på det här sättet, att den är en del av en livsstil. Vi vill visa att det går bra att ta en öl även när man har tränat eller tävlat, säger Craig Donovan på Nordic Kiwi Brewers.
2000 liter är det bryggt av ölet och tanken är att allt ska säljas i Åre. De cirka 800 tävlande kommer att få varsin flaska när det gått i mål tävlingen.
– Vi ville att ölet skulle ha en koppling till fjällen så vi har tagit fram ett öl som smakar lite tall och gran, säger Donovan.
Men det blir inte bara ölet som gör att killarna åker till Åre kommande helg. Tillsammans med Nathan Parker ska Craig Donovan och Kieran Beattie ställa upp i tävlingen. Craig ska paddla i 18 kilometer innan Nathan tar vid och springer 15 kilometer därman bland annat passerar Åreskutans topp. Kieran alutar sedan med 32 kilometer på mountainbike.

– Vi har gjort det en gång tidigare, det blir en utmaning. De bästa gör den här tävlingen på fyra eller fem timmar, vi hoppas klara det på sju timmar, säger Donovan.

Kanske smakar det extra gott med en egenbryggd lättöl efter den tävlingen?