Eronson skrev bästa böckerna på 25 år

Peter M Eronsson prisas vid en gala i Paris i sommar. Foto: Privat.

Vid en gala i juni ska världens bästa dryckesböcker de 25 senaste åren prisas. Två av böckerna är skrivna av Peter M Eronson.

Göteborgsförfattaren har vid flera tillfällen vunnit priser för sina böcker vid den årliga galan i Kina, men nu handlar det om priser som smäller ännu lite högre. Gourmand Awards firar nämligen 25 år och då har man valt ut de böcker som varit bäst under de åren.

Med på listan finns alltså två av Eronsons böcker.

– Det känns jättekul och det är ett bevis på att böckerna uppskattas, säger Eronson.

Böckerna det handlar om är ”Brygga stiltypisk öl” som Eronson skrivit tillsammans med Magnus Vasilis, och ”Beer, Brewing & Bastards”, där Jonas Darnell stått för illustrationerna.

– Jag hoppas att det här kan leda till att böckerna börjar att översättas till andra språk. Där är det svårt att slå sig in, säger Eronson.

Han beskriver de båda böckerna som lite annorlunda och tror att det bidragit till framgångarna.

– Boken om att brygga stiltypiskt är en ganska smal bok som ändå fyller ett behov. Den andra är en väldigt udda kombination med seriefigurer och öl, säger Eronson.

3-7 juni är det dags för firandet i Paris och hyllningarna av de utvalda böckerna. Men det är inte alls säkert att Eronson finns på plats då.

– Vi får se, det krockar nog med ett bröllop här hemma.