Kändis byter namn som stöd för bryggeri

Joe Lycett har numera namnet Hugo Boss och det hela görs för att stötta ett bryggeri. Foto: Pressbild.

Hugo Boss stämde ett lokalt bryggeri i Wales. Det fick komikern Joe Lycett att byta namn till samma som klädföretaget.

Den walesiske komikern Joe Lycett är aktuell med TV-serien Got Your Back, som är ett konsumentprogram där man hjälper små aktörer mot de stora drakarna.

Han verkar ha blivit extra engagerad i ett fall där bryggeriet Boss Brewery hotats med stämning av Hugo Boss om man inte bytte namn på bryggeriet. Ärendet kostade en hel del i advokatkostnader för bryggeriet och det hela slutade med en kompromiss där man tvingades byta namn på några av sina öl.

För att visa sitt stöd har nu faktiskt Lycett bytt namn till just Hugo Boss och inför programmet berättar han att han har planer på att lansera produkter i sitt eget nya namn.

Den som är intresserad lär få veta mer om Lycetts planer i den kommande tv-serien. Bryggeriet står bakom det hela och använder sig av hashtagen #LikeaBoss på Twitter.

– Det har varit en hemsk upplevelse och skapat en massa stress. Vi har jobbat så hårt med att skapa det här bryggeriet och det som borde ha varit en enkel process fick oss istället att bli osäkra på om vi skulle förlora allt. Man måste se efter sitt varumärke, men det känns onödigt att ett så stort klädföretag ska jaga ett litet bryggeri, sade medgrundaren Sarah John i ett uttalande i höstas när ärendet hade avgjorts.