Ny utgåva av Eronsons bästsäljande bryggbok

Det har blivit några ölböcker för Peter Eronson, men bäst säljer den som nu kommer ut i en ny utgåva, Ölbryggarboken – Brygg ditt öl hemma. Foto: Ronny Karlsson

Den är Peter Eronsons mest sålda ölbok och nu kommer den i en ny utökad utgåva, Ölbryggarboken – Brygg ditt öl hemma.

Peter Eronson har skrivit många böcker om öl, men det är Ölbryggarboken som sålt mest. Den kom ut första gången 2014, reviderades nån gång runt 2017-2018, omarbetades kraftigt 2020 och nu när nästa utgåva kommer är det med fokus på fler recept.

– Ja framför allt recept, vi har utökat med 16 sidor och ökat från 44 till 60 recept. Det händer inte så mycket på tillverkningssidan, men jag har lagt till en del även där, säger författaren.

Men förändringarna är inte så stora så att den som har förra utgåvan behöver köpa den, tycker han.

– För recepten då, men jag tänker att det alltid kommer nya hembryggare och eftersom vi sålde slut på den förra utgåvan, så passade vi på att göra den lite större.

I tankarna har han redan nästa utgåva. Den vill han ge ut om två år när boken firar 10-årsjubileum.

– Då kanske den kan bli ännu större och tar med recept från boken Klona öl. Men då blir det nog en ny bok och ny form.

Totalt har Peter sålt 150000 böcker, Ölbryggarboken ensam har sålt 40000. Och han menar att det är just bryggarböcker som säljer nu.

– Det är tydligt att det hela tiden kommer nya hembryggare, däremot är det svårare att sälja klassiska ölböcker med stilar och länder. Då måste man nischa sig med presentböcker.

Den nya utgåvan Ölbryggarboken – Brygg ditt öl hemma kom ut i slutet av oktober.

Fast det är inte det som är mest spännande just nu för Peter Eronson.

– Jag kommer ut med en historisk deckare i Göteborgsmiljö i början av nästa år: Det egendomliga mordet på Pellerins margarinfabrik.