Hackare har tagit över ölbloggens FB-sida

Jonas H Andersson och Mauro Marino är två av skribenterna på Pilsner.nu, nu kan de inte komma åt sajtens Facebooksida. Foto: Peter Lindh

Hackare har tagit över ölbloggen Pilsner.nu:s Facebooksida och grundaren Jonas H Andersson jobbar nu desperat för att få tillbaka den. Men frågan är om det ens går.

Pilsner.nu har jobbat upp sin Facebooksida under 14 år och har 22000 följare och över 300000 månatliga exponeringar. Men inte längre, enligt Jonas har han längre ingen kontroll över sidan.

– De har tagit sig in bakvägen via vårt Facebook businesskonto. Där finns andra sajter som jag kör och på en av de andra sajterna var det en kille som blev hackad och via honom tog de över hela businesskontot, berättar han.

– Han har inget med Pilsner.nu att göra och det ska inte gå att göra så här, men tydligen gör det det.

Nu kämpar Jonas med Facebook för att få dem att återställa kontot till dem, men han är inte optimistiskt.

– De säger att det tar mellan 24 timmar och tre veckor. Jag tröttar ut dem genom att ringa hela tiden, lyckades prata med Facebook två gånger igår, jag faktiskt inte vad jag ska göra annars.

Han berättar att supporten ser exakt vad som skett, men ändå händer inget.

– Hon som jag pratade med förstod och skulle rapportera uppåt, men det gick inte att påskynda. Jag vet andra som blivit av med sina konton och då har det tagit tre fyra veckor.

Enligt Facebooks support är det inte säkert att de ens får sidan tillbaka och skulle då tvingas börja om helt från början.

– Vi har kört det här i 14 år och pinkat in vårt revir, folk har hittat sin väg till oss. Just nu är jag nere och har ingen lust att starta om, det känns så otroligt uppgivet, säger Jonas.

– Men om en vecka är jag förbannad igen, avslutar han.