Erika är imponerad av Dugges framfart

Sommar 2017

Erika Parneborg har fått en bra start med bryggeriet Hopsie Daisy. I dag är det hennes tur att svara på frågor i vår sommarserie.

1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Vad var speciellt med den ölen?

Fallen Angel från Jämtlands Bryggerier. Den skilde sig tillräckligt mycket från annat jag var van vid, var svensk och hade en (för tiden i alla fall) cool etikett.

 

2.Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?

All Day IPA från Founders eller en Elvis Juice från Brewdog. Törstsläckare på burk som gjorda för stranden!

 

3. Vilken är den godaste öl du nånsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?

Jag har bryggt en öl med champagne-jäst på mitt lilla provbryggverk ett par gånger som blivit riktigt fin. Som vanligt har jag svårt att definiera mina ölstilar – en belgisk blonde med Amerikansk och Nya Zeeländsk humle kanske?!? Den har i alla fall samma lätta, fräscha, bubbliga känsla som en god champagne och jag är grymt nöjd med den!

 

4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?

Svårt. Jag är rätt imponerad av Dugges som lyckas hålla igång en så pass stor produktion, planera en massa ombyggnationer och ändå lansera nya ölsorter på löpande band. Det tycker jag är riktigt beundransvärt!

 

5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?

Lägre nyetableringstakt och fler bryggpubar och tap-rooms! Och så håller jag alla tummar för att den uppköpstrend som pågår i USA inte kommer hit i närtid.

 

6.Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?

Min man Fredrik! Det har gått åt oerhört mycket tid, kraft och energi till att dra igång bryggeriet så är det någon jag ska skåla med i sommar så är det med honom.