Enkät: Hopsie Daisy ska bygga en bar

Hopsie Daisy har precis klarat av sitt första år. I vår enkät berättar Erika Parneborg att det finns planer på en bar vid bryggeriet.

Gävlebryggeriet fick en bra start under året, och målet är nu att etablera sig ännu mer. Här kan du läsa alla enkätsvaren från Erika Parneborg.

1. Vad var det bästa som hände ert bryggeri under 2017?
– Det bästa var ju att Hopsie Daisy Brewing Company äntligen kom igång!!!! Första bryggningen gjordes i slutet av Januari och vi lanserades på hyllan på Systembolaget i Maj. Det är grymt tillfredsställande att se alla våra nuvarande sex ölsorter både på Systembolaget och ute på äventyr på pubar och restauranger från Skåne till Norrbotten – ja till och med utanför Sverige.

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar under 2018?
– Vi har ju precis kommit igång så 2018 kommer att handla mycket om att fortsätta vår etablering och är det något vi lärt oss under det här året så är det att inget blir precis som man planerat – just roll with the punches!
En ambition är i alla fall att iordningställa den gamla butiksdelen i vårt bryggeri till en bar så vi kan kombinera studiebesök i bryggeriet med provning av våra produkter i schysst miljö.

3. Hur mycket öl producerade ni under 2017 och hur mycket räknar ni med att producera 2018?
– Att starta ett bryggeri har onekligen sina utmaningar så vi var lite sega ur startblocket i början av året. Just nu kör vi ca en bryggning i veckan på vårt 2000-liters bryggverk men planen är absolut att öka takten under 2018.

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2018?
– Hur Systembolaget kommer att förhålla sig till ölbranschen framöver! Eftersom vi har en monopolsituation i Sverige är det helt avgörande för de flesta av oss att Systembolaget hittar vägar att hantera den fullkomliga explosion av bryggerier vi haft på senare år utan att det begränsar kundernas möjligheter att få tag på våra produkter.

5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri 2017?
– Vi har över 300 bryggerier i Sverige – det känns omöjligt att peka ut ett enda som varit bäst. Jag tycker att mångfalden är det som är klart bäst just nu! Det finns en sådan fantastisk bredd bland Sveriges bryggerier att alla som vill kan hitta ett favoritbryggeri och utvecklingen i branschen gör att vi alla sporras att ständigt bli bättre och bättre. Det bådar gott för framtiden!