Erik har mycket som händer i sommar

SOMMARFRÅGOR 2020

Erik Frithiof, till höger och här tillsammans med Glenn Pålsson svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

Erik Frithiof på Hyllie Bryggeri och Great Swedish Beer Festival svarar på våra sommarfrågor. Här är alla hans svar.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Till en början stod vi handfallna och blev tvungna att vänja oss vid en ny verklighet. Men sen kom solen och uteserveringarna med den och nu får vi ransonera den öl vi har. Efterfrågan är sinnessjuk. Vi bryggde en folköl som gick sådär och en Helles som har gått fantastiskt, det var våra ”Corona-åtgärder”, de nya marknaderna som de två öppnade upp.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– Att Hyllie Bryggeri som enda externa bryggeri har två fasta kranar(varav en Hyllipan-kran!) på Mikkeller Malmö är sommarens höjdpunkt. Sen får vi hem en ny familjemedlem i Viszla-valpen Vilma i slutet av juli. Det blir oxå fantastiskt. Sen drar jag, Glenn och revisorn förhoppningsvis till Berlin i år igen. Kan oxå bli magiskt. Alla goda ting är tre.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Får man välja en egen? Isåfall Hinken. Nähä, man får inte det? Då säger jag Random Brandon från Beerbliotek och Zumen Schwarz från Nynäs. Två helt unika öl på två helt olika sätt.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Om det sker på bekostnad av TSLS så hoppas jag inte det. Får de ihop en kombination så hoppas jag det. Vad jag tror är dock att det kommer dröja och bli ännu mer infekterat.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– I höstas delade jag en stor jävla BBQ-platter på Taproom med bland andra Charlie Papazian, Jessica Heidrich och Patrick Holmqvist. Det kändes surrealistiskt och gör det gärna igen så kanske jag inte bara sitter med hakan tre decimeter under munnen den här gången. Men nästa gång tar jag gärna med mig dig, Ronny. Funkar inte det tar jag de tre musketörerna; Palle, Sasse och Kandefelt.