Enkät: Poppels ska över miljongränsen

Mats Wahlström har en hel del att se fram emot under 2018. Foto: Ronny Karlsson.

Poppels växte med runt 80 procent under 2016. Det och mer får du veta i vår enkätserie.

Det är Poppels vd Mats Wahlström som svarar på frågorna, och bland annat ska man under nästa år börja med att bygga sin bryggeripub. Här är alla svaren.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2017?

– Vi kunde äntligen brygga så mycket öl som vi ville tack vare flytten 2016 till vårt nya bryggeri. Skönt för alla oss som jobbar på bryggeriet och roligt för alla utanför Sveriges gränser som har visat sig vilja prova Poppels och nu får möjligheten.

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2018?

– 2018 skall vi äntligen starta vår tanke om att göra bryggeriet till en riktig Beerstination. Dvs ett utflyktsmål med möjlighet till rundvandring, mat och riktigt färsk öl!

3. Hur mycket öl producerade ni 2017 och hur mycket räknar ni med att producera under 2018?

– Vi bryggde knappt 900 000 liter 2017. En ökning med nästan 80% från 2016. När jag fick samma fråga för ett år sedan var mitt svar att jag trodde på 600 000 liter 2017 så jag vet inte om mina gissningar är så mycket värda. Men måste jag säga något så tror jag runt 1 100 000.

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2018?

– Rent generellt så känns det inte som att intresset för svensk hantverksöl ökar som tidigare år. Man brukar ju säga att inga berg växer till himlen. Men jag tror att vi är många som kommer att fundera på varför och vad man kan göra åt det och vad det kan bero på.

5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri 2017?

– Hatfrågan, det finns ju verkligen så otroligt många bra bryggerier. Men OK, jag skall inte fega ur. Omnipollo är ju ute på ett fantastiskt äventyr med kärleken till välgjord öl som den röda tråden. Men som sagt att välja ett är varken pest eller kolera. Det är mycket värre, bildligt talat. Men nu är det gjort.