Årets bästa: Andrés favoriter under 2017

Årets tre bästa händelser. Här har du André Milsems val på det bästa som hände under året.

Vi är framme vid årets sista dag och då är det också dags för André att lista sina tre bästa ölupplevelser under året.

Om du missat de tidigare listorna hittar du dom här.

Peter Lindhs favoriter.

Ronny Karlssons favoriter.

Här är Andrés favoriter under året.

Brewskival

Brewskival är en helt underbar festival på alla möjliga sätt, den perfekta ölfestivalen i mina ögon. Det finns ett lugn som vilar över festivalen. Här stressar man inte utan bara glider runt och njuter av öl och människor i världsklass. Här har även bryggarna tid att prata lite. Jag vet inte vad det är som gör det, om det är mixen mellan ölnördar och ”vanligt folk”, om det är den stora andelen tjejer, eller om det är Helsingborgsluften. Helt klart är att Hjalmarsson har skapat något magiskt. Miss för guds skull inte denna festival 2018.

Mikkeller Beer Celebration Copenhagen

Jag har deltagit varje år sedan den startade 2012 och har sett hur den utvecklats från en liten kaotisk festival till en gigantisk och fortfarande kaotisk festival. Här finns inte det lugn som råder på Brewskival, här har inga bryggare tid att prata. Detta är lekplatsen för stressade ölnördar som vill testa allt. Och här finns verkligen allt, allt det bästa från de allra bästa bryggerierna i världen. Men, ett litet tips, du behöver inte prova allt. Sänk tempot och njut av ölen. Och om du hittar ett öl du gillar, så ta ett glas till istället för att rusa vidare till nästa tick.

Bruery Bonanza 2017

Detta är nog årets absoluta höjdpunkt för mig sen den startade 2016. Om du inte har hört om Bruery Bonanza innan så är det inte så konstigt, då det är en årlig bottle share som jag arrangerar. En bottle share där jag, tillsammans med goda vänner, dricker öl från mitt favoritbryggeri och har en fantastisk kväll med mycket skratt. Öl är till för att delas, så har du inte arrangerat en bottle share innan så är min uppmaning att du gör det under 2018. Bjud in några vänner och skapa din egna minifestival. Tema eller inte, detta är ett perfekt sätt att umgås andra ölnördar, eller introducera intresserade för dina favoritöl.