Årets bästa: Peters favoriter 2017

Jag ber om ursäkt. Men jag bor i Göteborg. Göteborg är Sveriges ölhuvudstad. I Göteborg går det 1,2 bryggare per capita. Nästan. Så ja, jag kommer bara att hylla festivaler i Göteborg denna gång.

Sen förlitar jag mig på att mina mer beresta kompanjoner utan spädbarn sprider rättvisa genom att hylla MBCC, Söderbärke och annat skoj man hittar på ställen som får Partille och Mölndal att framstå som nära. Urvalet är också ett utslag för min personliga preferens: Less is more – små festivaler är sköj.

Nåväl här är min lista på årets bästa:

1) Hakets ölfestival

Hakets slogan är Alla ska me’! En princip Cattis med vänner även uppfyller på sin egen kärleksfulla ölfestival. Tryck in så många bryggare man kan på liten yta och försök få plats med lite besökare på resterande kvadratmeter. Det gör Hakets festival till min favorit. Ska väl nämna att Haket även är mitt stamhak, vilket kanske gör mig lite partisk, men ingen sa att det här var en vetenskaplig undersökning.

2) Porterfestivalen i Göteborg

Min första Porterfestival blir definitiv inte min sista, även om den nu höll på att bli det. Men hemfärd, hal spårvagnsräls och blåmärken i pannkaksstorlek tycker jag att vi ska glömma nu. Vi kommer istället ihåg festivalen för att det där fanns otroligt många goda öl och trevliga människor, såväl besökare som bryggare och arrangörer. Och förstås: att Beernews fick priset Göteborgs Ölhjärta av Svenska Ölfrämjandet där.

3) All In Beer Fest

Jag lämnar ogärna Masthugget och All In Beer Fest tvingade mig över vattnet till Hisingen. Sorry Lina, Pelle & Co men där rök en högre placering… Annars är det svårt att hitta något negativt om denna ölfest. Fantastisk öl och bra arrangemang och lokaler. Tyvärr hann jag bara med ett pass i år.