Årets bästa: Ronnys favoriter under 2017

Då var det dags att summera ölåret 2017. Här är tre favoriter bland alla otroligt roliga och intressanta saker som hände.

Att bara välja tre är förstås svårt. Jag har haft förmånen att vara på en massa olika mässor och festivaler, och har dessutom gjort spännande besök på ganska många olika svenska bryggerier.

Till slut fick det ändå bli tre händelser som kanske sticker ut något mer än andra, även om jag gärna hade haft 30 olika punkter på min lista.

Så här får det bli, i bokstavsordning och inte nödvändigtvis i ranking:

Alesmith Speedway Grand Prix:

Det här är paradiset för mig. Jag tycker att Alesmith är ett av världens bästa bryggerier och deras Speedway Stout har jag älskat sedan första gången jag fick chansen att prova den första gången för ett antal år sedan.

Speedway Grand Prix är nästan som specialgjort för mig känns det som. Det här är tredje året jag har haft den stora förmånen att kunna vara med (stort tack Mike Lindeblad för att du fixade biljetter den här gången!)

Vi fick chansen att prova över 20 olika varianter på Speedway Stout och det är ingen brist på fantasin när man tar fram de här ölen. Smakerna är otroligt varierande, men ändå finns den Speedway Stout som den trygga basen.

Dessutom genomförs eventet på ett av världens skönaste taprooms, Alesmith har verkligen lyckats med sitt bygge. Stämningen är fantastisk, man lär känna nya människor varje år, och ölen är underbar. Kärlek!

Beernews 1 år:

Det har var förstås en väldigt speciell kväll för oss på Beernews. Det var helt fantastiskt att se hur så många bryggerier ställde upp och gjorde mycket goda specialöl till den här kvällen i september när vi firade vårt ettårsjubileum. Öl som de sålde billigt eller till och med i vissa fall skänkte för att det skulle bli så mycket pengar som möjligt till välgörenhet.

Det blev en sådan där kväll där det kändes som att alla var där, och man ville att kvällen aldrig skulle ta slut (även om det nog var tur att den gjorde det, eftersom detta var på en tisdag) Det här måste vi bara göra fler gånger!

Brewskival:

Det går förstås inte att göra en sådan här prioritering utan att ha med Sveriges skönaste ölfestival. Fantastiska bryggerier och en fantastisk stämning och jag vet inte hur de båda Marcusarna gör för att få bra väder, men på något sätt lyckas de. Det är otroligt imponerande att se vilka bryggerier man lyckas locka till Helsingborg. Jag väntar redan på Brewskival 2018 och då blir det en hel ölvecka som arrangeras. Hatten av, vilket jobb ni gör!

Och så skulle jag kunna fortsätta med många fler på den här listan, men mina kollegor har förbjudit mig.