Enkät: Brekeriet vill få ut mer suröl

Bröderna Ek på Brekeriet har en hel del spännande att se fram emot under 2017. Foto: Ronny Karlsson.

Beernews har frågat ett antal svenska bryggerier om både året som gått och året som kommer. Här kan du se svaren från Andrè Ek på Brekeriet.

1. Vad var det bästa med 2016 för ditt bryggeri?
Att helt komma på banan med det nya bryggeriet har varit jätteskönt. Vi har lärt oss mycket och fortsätter utvecklas i rätt riktning. Att vi vunnit med två öl i Systembolagets fasta sortiment har också inneburit mycket.

2. Vad är det viktigaste för ditt bryggeri under 2017?
Flytten av surölsproduktionen från det gamla bryggeriet till en nya yta i vårt nuvarande bryggeri kommer ta upp en stor del av första halvåret 2017. Detta kommer förhoppningsvis leda till att vi under sommaren kan släppa våra suröl i större skala än tidigare och även sälja suröl i TSLS på Systembolaget.

3. Hur mycket öl producerar ni under 2016 och vad tror du att ni producerar under 2017?
Under 2016 har vi producerat typ 110 000 liter och siktar på mer än det dubbla under 2017.

4. Vilken är den viktigaste frågan för svenska bryggerier under 2017?
Samma som alla andra år, nämligen huruvida gårdsförsäljning blir tillåtet.

5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri under 2016?
Brewski. De fortsätter utveckla den nordiska ölscenen kompromisslöst i rätt riktning men hög kvalité och nya idéer.

6. Vilken var Sveriges bästa öl under 2016?

Ingen aning. Picnic Sour från Brekeriet kanske, på grund av mycket 🙂

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Enkät: Brekeriet vill få ut mer suröl

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer