EM-guld – då provar stjärnan första ölen

Declan Rice ska dricka sin första öl om England vinner EM-guld i fotboll. Foto: Montage.

Han har aldrig druckit en öl tidigare. Men om England vinner EM-guld i fotboll lovar mittfältaren Declan Rice att han ska dricka sin första pint.

 

EM inleds under fredagen och sedan är det fest för fotbollsälskare i en månad framöver. Som vanligt nämns England som en av favoriterna i turneringen, inte minst på hemmaplan, och intresset är stort för spelarna.

Därför fick det stora rubriker när 22-årige West Ham-spelaren Declan Rice pratade öl med media.

– Vet ni vad, fram till i dag har jag aldrig druckit en öl och jag är 22 år. Det är sant, jag har aldrig provat en pint, sade han enligt sajten goal.com och fick givetvis fler frågor om det.

Det visade sig då att det finns en sak som kan få Rice att prova öl. Nämligen ett EM-guld. Då lovar han att åtminstone smaka.

– Ja, då ska jag ge det en chans, men jag kommer troligen att spotta ut det, säger han.

England spelar mot Kroatien, Skottland och Tjeckien i sin grupp och därefter hoppas förstås britterna på ett slutspel.

Declan Rice och hans England spelar sina gruppspelsmatcher på hemmaplan i London, och han vet att intresset är väldigt stort.

En förhoppning han har är att britterna ska släppa på restriktionerna och att pubarna ska kunna fyllas och fira målen på vanligt sätt.

– Om Boris tar bort restriktionerna och allt blir som vanligt 21 juni kommer det att sjungas rejält på pubarna runt om i landet. Vi kommer absolut att känna positiva effekter från det, menar Rice.