EM-final ger pubarna längre öppettider

Engelska fotbollsfans kan vara trygga med att kunna se hela söndagens final på sin favoritpub. Foto: Pixabay.

Det händer inte ofta. Men när England på söndag spelar EM-final i fotboll tillåts de brittiska pubarna att ha öppet längre än normalt.

 

Det handlar om 45 minuter som öppettiderna förlängs med, men det kan vara viktiga 45 minuter. Om det blir förlängning och straffar i söndagens final mot Italien skulle nämligen pubarna vara tvungna att kasta ut fotbollstokiga besökare när det är som mest spännande.

22:30 är normalt stängning på söndagar, men nu får man i stället ha öppet till 23.15. Det ska räcka till att se hela matchen och kanske även fira eller sörja en stund.

– Hela nationen har engagerat sig i EM-fotbollen och det här ger hela nationen möjligheten att se finalen på en pub, sade en talesperson för den brittiska regeringen.

Liknande tillfälliga förändringar har gjorts vid viktiga matcher i fotbolls-VM och dessutom brukar pubarna få ha öppet längre när drottningen fyller år.

Givetvis innebär den tillfälliga förändringen att väldigt många fler britter kommer att följa finalen på en pub, att gå hem mitt i en förlängning hade inte varit speciellt populärt för de fotbollsintresserade britterna.

Beernews har tidigare berättat om hur mycket öl som serveras under EM-matcherna och hur antalet öl ökat i takt med att England spelat viktigare matcher i turneringen.

När det är final lär ölen flöda igen, även om det säkert är en hel del som ska upp tidigt på måndagsmorgonen.