Duon satsar på mat och öl på Österlen

Emil Israelsson och Nick Melero ska samarbeta med Österlenbryggarna i sommar. Foto: Privat.

Österlen är känt för vackra vyer och för sina många konstnärer. Men i sommar ska det även gå att dricka svensk, tysk och tjeckisk öl där.

 

Det är hos Österlenbryggarna i Brösarp som det ska ordnas med ett taproom och duon Emil Israelsson och Nick Melero ska hålla i trådarna.

– Jag har jobbat med dom en hel del tidigare. De har ett väldigt bra läge och det är otroligt mycket folk i rörelse där undersommaren, säger Israelsson.

De båda har en food truck med namnet Grisen och Draken och den ska finnas utanför bryggeriet. Den maten ska sedan gå att kombinera med öl och det blir inte bara lokala öl som serveras.

– De har en bred portfölj och importerar bland annat öl från Tyskland och Tjeckien. Den kommer också att finnas där, säger Israelsson.

Fram till midsommar är det lunchservering samt öppet på helgerna som gäller. Därefter är planen att ha öppet sju dagar i veckan.

– Vi hade smygpremiär förra helgen och det gick jättebra. Maten var slut på två timmar, säger Israelsson.

Brösarp ligger i de norra delarna av Österlen. Mest känt är kanske området för Brösarps Backar, som är landskapet som omger samhället.