Skånsk sajt ska locka till lokala ölinköp

Här är sajten som ska locka till fler lokala ölinköp i Skåne. Foto: Skånes Dryckesproducenter.

En ny sajt ska hjälpa öldrickande skåningar att kunna stötta sitt lokala bryggeri. Satsningen lanseras i dag av Skånes Dryckesproducenter.

 

Sajten hittar du på madeinskane.org och där ska det vara enkelt att ta reda på vilka bryggerier som finns i din närhet och som kan behöva stöd i form av att konsumenter köper lokala produkter.

– Vi kände att vi behövde göra något för att få ut budskapet att det är tufft nu för bryggerierna, säger Emil Israelsson på Skånes Dryckesproducenter.

Sajten har skapats av Israelsson och Erik Frithiof och har sin premiär idag.

– Vi hoppas att det ska leda till lite publicitet och att det ska få folk att beställa öl som är lokal. Sajten är fortfarande under utveckling men vi ville få ut den så snabbt som möjligt, säger Israelsson.

Nu hoppas man att många skåningar ska hitta in på sajten och dessutom se till att stötta de bryggerier som ligger där de själva bor. Sajten kommer troligen också att få leva vidare även när corona-krisen är över.

– Vi har pratat ganska länge om att vi behöver ha en hemsida för föreningen. Det här kan ju vara starten på det, säger Israelsson.

Jakob Thomsgård, ordförande i Skånes Dryckesproducenter, tror att sajten kan göra skillnad.

– Med nuvarande förutsättningar och lagstiftning i Sverige gör den uppkomna situationen med COVID-19 våra medlemmar mycket sårbara. Dryckesproducenter i andra delar av Europa har en större motståndskraft då de har fler ben att stå på i form av gårdsförsäljning och/eller differentierad alkoholskatt.