Skånska bryggerier öppnar sommarbar

I fjol ordnades det med ölfestival, i år blir det i stället en sommarbar för Skånes Dryckesproducenter i Malmö Folkets Park. Foto: Privat.

Festivalerna har ställts in. Då satsar Skånes Dryckesproducenter på en egen sommarbar i stället. Nästa vecka är det premiär i Folkets Park i Malmö.

Det är i samarbete med Malmö Stad som planerna på en bar växt fram i orangeriet i Folkets Park.

– Vi brukar ha en festival i maj i Folkets Park, men den blev inställd. Malmö Stad hörde av sig och undrade om vi ville göra något annat i stället, säger Emil Israelsson.

Ett intensivt arbete med tillstånd och andra förberedelser sattes i gång och nu är premiären nära. På torsdag i nästa vecka är det premiär.

– Det blir 26 eller 28 kranar och det kommer att finnas öl, hard seltzer och cider. Dessutom blir det destillerade drycker i en andra bar, säger Israelsson.

Den nya satsningen är en sommarverksamhet där man får en chans att träffa ölintressade människor ven denna sommar. Lokalerna är corona-anpassade men det finns ändå plats för ett ganska stort antal besökare.

– Alla bryggerier kommer att vara på plats någon av kvällarna och då finns möjlighet att ta med extra kranar, säger Israelsson.

Torsdagar till lördagar under sex veckor är det som gäller och man öppnar 14.00. Här är alla medlemmar i föreningen som kommer att vara med.

Brewkowski

Brygghuset Finn

Fruktstereo

Fulltofta Gårdsbryggeri

Golden Cider

Malmö Brewing

Hasse Fasan

Hylie Bryggeri

Klackabacken

Lilla Ölfabriken

Lundabryggeriet

Lundberg Classic

Remmarlöv Gårdsbryggeri

Rocket Brewing

Råå Bryggeri

Skånska Spritfabriken

Stjärnbryggeriet

Uncharted

Åhus Bryggeri