Ulrika hyllar öl från Skellefteå

SOMMARFRÅGOR 2020

Ulrika Johansson svarar på sommarfrågorna. Foto: Ronny Karlsson.

Ulrika Johansson driver nystartade bryggeriet Wättle Brygghus i Gråbo utanför Göteborg. Här svarar hon på våra sommarfrågor.

 

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

– Eftersom vi befunnit oss i uppstartsfasen under våren så är det svårt att säga hur det eventuellt har påverkat vår verksamhet. Som ensam bryggare har det åtminstone varit lätt att hålla avstånd i bryggeriet.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?
– Under sommaren kommer vårt fokus ligga på att få ut våra produkter så det bästa kommer bli att äntligen kunna dricka vår egen öl utanför gårdens gränser!

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Jag har provat många bra svenska öl i år, att välja ut en är inte lätt. Eftersom att jag haft stort fokus på lager det senaste så väljer jag att lyfta fram Backens Lager från Skellefteå Bryggeri. En bra balanserad klassisk lager.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?
– Jag är tveksam, men man kan ju alltid hoppas! Dock får det inte bli på bekostnad av TSLS-sortimentet på Systembolaget som är en fantastisk kanal för nya bryggerier att nå ut till konsument.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?
– Komikerna Per Andersson och Annika Andersson samt Magnus Uggla hade nog bidragit till en intressant kväll. Jag såg deras show på Rondo för några år sedan och hade gärna velat vara med i bersån!