I år hamnade ölcontainern i Eskilstuna

Sveriges Oberoende Småbryggeriers ölcontainer står i år hos Eskilstuna Ölkultur. Foto: Eskilstuna Ölkultur

I år blir det Eskilstuna Ölkultur som blir värd för Sveriges Oberoende Småbryggeriers ölcontainer, vilket nästan dubblar antalet kranar hos bryggeriet.

Sveriges Oberoende Bryggerier ölcontainer turnerar runt i Sverige, förra året stod den i Karlskrona och i år har turen alltså kommit till Eskilstuna Ölkultur som därmed kan skryta med totalt 37 kranar i sommar. I containerns kranar kommer öl från medlemmar i Sveriges Oberoende Bryggerier att finnas, men Eskilstuna Ölkulturs VD Arto Ukara tycker inte att det konkurrerar med de egna dryckerna.

– Nej, det kompletterar våra egna öl. Det här är ett sätt att sprida ölkulturen vidare, framförallt i Eskilstuna med omnejd, säger han.

– Och vi har sett ett jätteintresse för det i våra sociala medier.

Innehållet i container bestäms av pubchefen i samråd med övriga medlemmar.

– Vi får erbjudanden från de andra bryggerierna och beställer vi det vi vill ha för att få ett utbud som är aktuellt.

Containern kommer att stå vid Slussvaktaren, vilket är en servering som Eskilstuna Ölkultur har på en udde ett stenkast från den vanliga serveringen.

– Det är bara 50-60 meter bort på andra sidan slussen. Vi har satsat på uteserveringen i år och renoverat invändigt, så vi kommer att ha öppet både i den stora bryggeripuben och där så det blir 18 plus 19 kranar inklusive containern, berättar Arto Ukara.

Premiär för containern hos Eskilstuna Ölkultur blir i morgon fredag och den kommer att stå där tills slutet av september.

Eskilstuna Ölkultur har även andra nyheter. Just nu genomför man en rebranding som innebär en del skillnader, bland annat ändras logotypen.

– Vi har tagit in en byrå som har gjort en redesign av vår grafiska profil. Vi börjar med etiketter vecka 24 och flyttar sen succesivt över alla gamla till den nya designen, säger Arto Ukara.

– Man kommer fortfarande att känna igen sig, men den har en uppdaterad design som ligger mer rätt i tiden.