Drönare fixar gratis öl till stamkunder

Med hjälp av en drönare ser den irländska puben till att stamkunderna får gratis öl. Bilden på drönaren är från ett annat samanhang. Foto: Pixabay.

Gratis öl. Levererad med drönare. Så vill den irländske pubägaren hålla kontakten med sina stamkunder i väntan på att pubarna får öppna igen.

På Irland är det stängda barer och restauranger som gäller i corona-tider. Det innebär tappade intäkter, men också ett socialt bortfall. Det gäller både för stamkunder och de pubägare som ägnar timmar varje dag åt att prata med de mest välkända gästerna.

Ägaren Avril McKeever på McKeever’s Pub i Meath får vänta ett tag till på att träffa stammisarna, men han vill inte att de ska vara utan öl under den tiden. En av hans anställda, Paul Clarke har därför börjat att använda en drönare för att everera öl hem till stammisarna. Två flaskor körs till varje stamkund och McKeever står för såväl ölen som transporten.

– Vår pub ligger i landsbygd och vi har starka band med vår community. Vi ville säga hej, kolla så de har det bra och säga att vi bjuder på lite öl, säger McKeever till The Irish Post.