Myndigheten trött på att stänga krogar

Problemen fortsätter på krogar som har för många besökare på sina uteserveringar. Bilden är inte från något av de stollen som fått stänga. Foto: PIxabay.

Myndigheterna i Stockholm börjar att tröttna på krögarnas och besökarnas beteenden.  Nio krogar har stängts på grund av trängsel och Peter Brådenmark beskriver det som beklämmande att problemen fortsätter.

Under flera veckor har myndigheterna i våra största städer gjort kontroller på krogar och caféer. Framför allt i Stockholm har man sett problem med för många gäster på uteserveringar, folk som inte sitter still utan springer runt och även med köer som inte varit enligt gällande restriktioner.

Trots att de nya reglerna nu har gällt i över en månad fortsätter problemen.

– Kontrollerna har pågått så länge nu och kunskapen om reglerna har också funnits ganska länge. Därför tycker jag att det är beklämmande, säger Peter Brådenmark, enhetschef på miljöförvaltningen i Stockholm, till TT.

Totalt har nio krogar fått stänga efter kontrollerna och betydligt fler har fått anmärkningar om problem som kunnat rättas till. Brådenmark är tydlig med att det finns krögare som inte tar gällande läge på tillräckligt stort allvar.

– Det är nog ytterst få som inte känner till det här med tanke på uppmärksamheten i medierna. Jag vill inte uttrycka det som att man inte bryr sig, men när vi går tillbaka till dem som har fått anmärkningar och de fortfarande har avvikelser vid andra besöket, då har de ju inte tagit till sig våra synpunkter, säger han till TT.

Han är samtidigt noga med att inte lägga all skuld på krögarna. Berusade gäster är ett problem och framför allt under senare delen av kvällarna ökar problemen med gäster som rör sig mellan borden och som får allt svårare att hålla sig till reglerna.

De fem krogar som stängdes i Stockholm under förra helgen har fått öppna igen, efter att de åtgärdat problemen och haft en ny inspektion.