Drömmen om taproom har blivit verklighet

Bildspel

Bild 1 av 5

Peter Pikulik har nu lanserat sitt nya varumärke Big Bone Brews.

 

En dröm blev verklighet när Brisket & Friends öppnade i Vasastan i Stockholm. Då fick nämligen också Peter Pikulik ett tap room för sitt nya varumärke Big Bone Brews.

Pikulik har dirvit PKLK under några år, och har precis flyttat in det bryggeriet tillsammans med Unibärsum en bit söder om Stockholm.

Men samtidigt har det nya varumärket Big Bone Brews växt fram och det lanserades i samband med att Brisket & Friends öppnade sin andra restaurang i Vasastan nyligen.

– Det känns fantastiskt och vi har verkligen fått en bra start. Det har verkligen sprutat öl ur kranarna och jag har sålt slut på flera av mina egna öl, säger Pikulik.

De tolv kranarna ska mest innehålla hans egen öl, men även öl från kollegor i Stockholmstrakten. Bland annat kör han snart en kväll där elva Stockholmsbryggerier får ta över varsin kran i restaurangen.

– Jag vill kunna samarbeta så. Men för det mesta kommer åtminstone fyra till fem öl att vara mina egna.

Kombinationen av Brisket & Friends mat och Peters öl har varit en framgång redan från start. Nu hoppas han att fler personer ska hitta till lokalen bara för att dricka öl. Men starten är han mer än nöjd med.

När sommaren nu närmar sig kan det också bli möjligt att ta emot betydligt fler gäster. En innergård med enorm potential hör nämligen till restaurangen.

– Vi har serveringstillstånd även där och där ska vi vara klara till sommaren.

För Peter Pikulik innebär nysatsningen ett helt nytt sätt att jobba.

– Nu kan jag testa en hel del direkt mot kund och det som uppskattas kan jag brygga igen. Vi ska även köra flights här så att folk kan prova sig fram.

Planen med Big Bone Brews är att skapa öl som passar till maten, som är barbeque med inspiration från Texas. Han tänker fokusera på lättdruckna öl som ändå har mycket smak.

– Jag kommer att ta ut svängarna lite också med en del öl, jag gillar ju att göra det.

Efter några veckor är alla inblandade väldigt nöjda med uppstarten. Det centrala läget lär locka många framöver som vill äta eller dricka gott.

– Jag ska inte jobba här, men ska försöka hänga här så mycket det går. Folk gillar att träffa bryggaren och jag gillar lokalen, säger Pikulik.