Linnéplatsen får sin egen bar med ölfokus

De har rutin sedan tidigare på att driva ölbarer. Men nu satsar bröderna Gabriel och Petrus Ercin helt på egen hand. Inom kort öppnar Station Linné i centrala Göteborg.

Bröderna har tidigare varit delägare i Ölstugen Tullen vid Svingeln, men nu har man gått vidare. Ganska länge har drömmen varit att ha sitt eget ställe och nu blir det verklighet.
– Vi kände att vi ville gärna något som vi kan ta helt i vår riktning. Tullen är bra på många sätt men nu är det dags för det här, säger Gabriel Ercin.
Den nya baren ligger precis vid Linnéplatsen i Göteborg och kommer att öppna dörrarna så fort det är klart med alla tillstånd. Där blir det 16 kranar, ett gäng med flaskor och förstås mat.
– Vi kommer att köra lite mer internationell mat. Det kan bli schnitzel eller polska grytor. Vi tänker oss att ha en rullande meny där vi byter ut rätter ganska ofta, säger Ercin.
Även när det gäller ölen blir det en blandning av svenskt och utländskt. Men givetvis kommer det att vara en hel del Göteborgsöl.
– Göteborgsbryggerierna är väldigt duktigt och vi har bra kontakt med dom. Det blir en blandning av lokalt, annat svenskt och även internationellt öl.

Lokalen är ganska stor och har gott om sittplatser. Under sommarhalvåret kommer det dessutom att finnas en uteservering som kan locka med sol under större delen av dagen.

– Vi har ansökt om 180 platser ute, men vi får se hur det blir. Det kommer nog att bli 100 platser i alla fall, säger Gabriel Ercin.
Han tror att placeringen av baren nära Linnéplatsen kan locka en hel del personer som pendlar .
– Jag tror det kan hjälpa till. Det påminner faktiskt lite om Svingeln där vi jobbade tidigare. Vi kommer att kunna hitta en egen publik här och framför allt tror jag att vi kommer att locka folk som gillar hantverksöl.
Under GBG Beer Week blir det bland annat ett event med Dugges och det kommer att bli fler sådana satsningar på sikt. Tanken är också att efter hand fylla på flaskkylen med mer udda och exklusiva öl.
– Vi siktar på att ha mellan 50 och 70 flaskor, och gärna sådant som kan lagras.