Det är tanken som räknas hos Poppels…

Bildspel

Bild 1 av 11

Äntligen klart. Nu kan Poppels brygga över två miljoner liter öl per år.


 

Åtta nya stora tankar har gett Poppels chansen att mer än dubblera sin produktion. Nu ligger taket en bit över två miljoner liter per år.

Det har varit en hel del jobb med att få de åtta tankarna på plats i bryggeriet, men nu står allt där det ska. Det innebär att man har utökat sin tankkapacitet med hela 64000 liter.

– Om tre veckor ska det vara öl i tankarna, vi ska bara få till kyla i tankarna och fixa med styrsystemet, säger vd Mats Wahlström.

I fjol bryggdes det cirka 870 000 liter på bryggeriet i Jonsered, men med de nya tankarna inne i produktionen når man helt andra volymer.

– Om vi skulle brygga fullt kan vi nå en årsproduktion på 2,2 miljoner liter. Det här är ett stort steg för oss och vi räknar med att växa in i det även om det kommer att ta tid, säger Wahlström.

Daniel Granath var den som ansvarade för inflyttningen av tankarna och allt gick som beräknat. Han har en hel del turin av just det jobbet sedan tidigare.

– Nu har jag installerat 38 olika tankar till vårt bryggeri. När vi började tyckte vi att våra små tankar var jättestora, men det här är en skillnad, säger han.

Poppels har under en tid producerat precis så mycket öl som det varit möjligt och om ett par veckor blir det äntligen lite mer luft i planeringen. Men under de senaste åren har Poppels haft en enorm utveckling på Systembolaget, och när exporten nu börjar ta fart kanske det inte tar evigheter innan även de nya tankarna har fullt med öl i sig hela tiden.

– Det här är den sista expansionen som vi kan göra i den här lokalen, det får vi ha med oss när vi tittar framåt, säger Wahlström.

Här ovan ser du biler från installationen av de åtta tankarna.