Hett derby – men ölen flödar inte som vanligt

I kväll flödar ölen när England och Skottland spelar EM-fotboll. Men läget hade varit ett annat utan restriktioner. Foto: Montage/Pixabay.

I dag spelar England match mot Skottland i fotbolls-EM. Pubarna tros sälja 3,4 miljoner pints av den anledningen men det är en siffra branschen är besviken på.

 

Fotboll är det viktigaste som finns för många britter. När det då är dags för match mellan ärkerivalerna England och Skottland under fredagskvällen är förstås intresset på topp.

Många britter kommer att tillbringa fredagskvällen på en pub för att se matchen.

British Beer & Pub Association (BBPA) kalkylerar med att det kommer att säljas 3,4 miljoner pints med öl under fredagen på de olika pubarna. Massor med öl, men BBPA menar att gällande restriktioner kraftigt sänker antalet öl som kommer att köpas.

– Tyvärr kommer gällande restriktioner på pubarna i båda länderna att göra att upplevelsen inte blir den samma som normalt. Förbud mot att stå, begränsat antal människor i varje sällskap och social distansering kommer kraftigt att reducera antalet människor som ser matchen i en pub. På grund av det tror vi att pubarna i England och Skottland kommer att sälja 850 000 pints färre än man hade gjort utan restriktioner, säger Emma McClarkin på BBPA i ett pressmeddelande.

BBPA fortsätter att diva sitt krav på att få bort restriktionerna omedelbart. Nyligen beslutade den brittiska regeringen att inte släppa restriktionerna 21 juni. I stället blir det i mitten av juni som pubarna kan ta emot gäster som vanligt igen.

Matchen mellan England och Skottland börjar 21.00.