De vill stänga senare under fotbolls-EM

Ska det bli möjligt att se hela kvällsmatcher från fotbolls-EM på sportbarer i sommar? Foto: Pixabay.

Barerna ska stänga 22.30. Många matcher under fotbolls-EM i sommar slutar cirka 20 minuter senare. Nu hoppas O´Learys på en förändring.

 

Fotbolls-EM är förstås efterlängtat av många, inte minst då Sverige kvalificerat sig och ska spela åtminstone tre gruppspelsmatcher och sedan finns chansen på ett slutspel också.

Men flera av matcherna börjar 21.00 och då blir det problem för de många sportbarer som så gärna vill locka gäster till att se matcherna. 22.30, när barerna måste stänga, är det nämligen cirka 20 minuter kvar av de matcherna.

– Vi skulle se positivt på om vi fick visa matcherna till slutsignal för de gäster som redan har bokade bord och befinner sig hos oss, säger Linda Eriksson, som är kommersiell chef på franchisekedjan O’Learys till sajten Besöksliv.

De ser förstås möjligheter till större intäkter om gästerna kan se hela matcherna i en sportbar, men menar också att det vore fel för de fotbollsintresserade att inte kunna se färdigt matcherna.

Eriksson ser det inte som ett stort problem med många gäster som lämnar samtidigt efter slutsignalen.

– Men det är ju många som lämnar lokalen även när sluttiden är 20:30. Och vi skulle ju hjälpas åt och se till att gästerna lämnar lokalen på ett säkert sätt. Jag ser inte hur det skulle påverka smittspridningen på ett negativt sätt att gästerna på restaurangen får stanna lite längre och se hela matchen.

Man ska nu uppvakta regeringen med sitt förslag. Givetvis hoppas Eriksson på en förändring, även om det kanske ska mycket till. Inte minst med tanke på att det i slutspelet kan bli förlängning också, och därmed handla om sluttider som landar på 23.30 eller senare.

– Ingen har varit i denna situation, det är förstås svårt att ha koll på konsekvenserna av olika insatser. Men vi ser inga risker för negativa effekter av vårt förslag. Och det vore en oerhört stor skillnad för oss om vi kunde visa hela matcherna.