Dansk öl tog över på Brewers Beer Bar

Bildspel

Bild 2 av 8

Malin Jessen var en av många gäster under lördagen.

 

Det var danskt för hela slanten på Brewers Beer Bar Magasinsgatan i Göteborg i helgen. Danska Amager tog över alla kranar och bryggaren Mariana Schneider var på plats.

Brewers Beer Bar är något av svenska mästare på att anordna tap takeovers och i helgens var det dags igen. På deras nyöppnade bar på Magasinsgatan i Göteborg var det danska bryggeriet Amager som hade sina öl på alla 14 kranar.
Bryggaren Mariana Schneider, som tidigare jobbat på Brewski i Helsingborg, var på plats igen i en av sina favoritstäder.
– Jag älskar Göteborg och kan inte välja om Köpenhamn eller Göteborg är min favoritstad, sade hon.
Satsningen i Göteborg är ett led i att få ut mer fat på svenska barer. Sedan tidigare har Amager haft en hel del öl på Systembolaget och nu finns en ökad efterfrågan även på fatölen.

– Jag beundrar verkligen Pelle och Victor på Brewers och de har gjort ett fantastiskt jobb med den nya baren. Vi frågade om de ville ha en del av våra öl och då föreslog Pelle att vi skulle ha alla kranarna, säger Schneider.

Det var en bra blandning med en hel del olika stilar bland de 14 kranarna, och det var en hel del besökare som var nyfikna på den danska ölen. För Mariana Schneider blev det dessutom ett bra tillfälle att återse en av sina absoluta favoritstäder.
Här ovan ser du bilderna från dagen.