Brewdog satsar på två nya barer i Sverige

BIldspel

Bild 1 av 7

Brewdog i Norrköping kommer att ligga i ett av tre nya hus på Hospitalsgatan.

 

Fyra barer ska bli sex för Brewdog i Sverige. Nu tar man dessutom steget utanför våra tre största städer.

Det är i Norrköping och Helsingborg som det ska skapas nya Brewdog-barer. Magnus Svensson, som är ansvarig för Brewdog i Sverige, ser fram emot satsningarna.

– Brewdog har alltd gillat Sverige och vi säljer mycket öl här. Vi har haft ögonen på olika lokaler under en lång tid och det här kommer att bli riktigt bra, säger Svensson.

I Norrköping sker satsningen i ett nybyggt hus på Hospitalsgatan vid Nya Torget. Östergötland har länge varit intressant för Brewdog och nu föll valet på Norrköping.

– Vi har även tittat på lokaler i Linköping, men det här tror vi stenhårt på. Vi har fått vara med och utforma lokalerna, det kommer att bli högt i tak och dessutom blir det en stor uteservering, säger Svensson.

Han är redan i gång med planerna för premiären någon gång i sommar som ska bli ett event med flera spännande bryggerier inblandade. Dessutom söker man redan nu en barchef och en kökschef i Norrköping.

Satsningen i Helsingborg blir även den på en attraktiv plats. Vid Norra Hamnen, nära Centralstationen, ska det bli en Brewdog-bar. Även här i helt nya lokaler.

– Helsingborg ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag bor här. Det ska byggas tre lägenhetshus i Norra Hamnen och i ett av de husen ska vi ha en bar.

Kontraktet i Helsingborg är precis påskrivet och här dröjer det lite längre innan det är dags för öppning. Målet är att vara i gång under sommaren 2019.

– Jag är jättenöjd, färjorna kommer att passera utanför våra fönster så vi har verkligen fått ett bra läge, säger Svensson.

Mycket talar också för att det på sikt blir ännu fler Brewdog-barer i Sverige. Än så länge finns inga konkreta planer men Magnus Svensson har en del tankar.

– Jag tror att det en dag även kommer att bli en bryggeripub i Sverige framöver, säger han.