Damiens fest drar bryggare till Jönköping

Bildspel

Bild 1 av 6

Damien Linsley startade Idlewild för ett år sen. Nu firar han genom att bjuda en massa bryggerier på kalas.

I helgen är det kalas i Jönköping. Bryggeripuben Idlewild fyller ett år och firar det med att bjuda in Jönköpingsborna till fest.

På torsdagskvällen tjuvstartade ägaren Damien Linsley kalaset. På plats fanns Arvid Landgren från Tempel Brygghus, Karin Lundh från Rådanäs och Mikael Abdellah på Wetterstadens Bryggeri när Jönköpingsborna började släntra in om än i hård konkurrens med HV:s match mot Brynäs.

– Vad vi vill med det här är att visa att det finns folk som är intresserade av öl här också. Och samtidigt tar vi tar en ekonomisk risk, för vi vill hålla priserna låga för att ge något tillbaka till gästerna. De har varit ett stort stöd när vi startade verksamheten.

Damien är från Melbourne i Australien och har av en ren slump och lite kärlek hamnat i Jönköping. Med lite bryggarerfarenhet från tidigare och en del framåtanda slutade det i att han startade en bryggeripub.

– Jag träffade Camilla i Melbourne. Vi tänkte att vi skulle prova några år i Sverige. Det blev betydligt mer…

Födelsedagsfirandet beror till stor del på Beer Hive, en importör som bidragit med många av faten som står och väntar på besökarna.

Tom Couch, som representerar det Stockholmsbaserade företaget, är också på plats. Även han är från Melbourne. Han är väldigt entusiastisk inför helgen.

– Vi stötte på Idlewild av en ren slump, berättar han.

– Ett möte på ett tåg ledde till nåt helt annat och helt plötsligt träffades vi, två Melbournebor. Det är rätt roligt egentligen.

Mikael Abdellah representerar de lokala bryggerierna. Han är vd för Wetterstadens bryggeri och han gillar samarbete.

– Det är bra att Damien försöker få till ett umgänge mellan bryggerier i Jönköping som påminner om det mellan bryggerier i Göteborg, säger han när han väl burit in sina fat.