Rockveteranerna redo att släppa eget öl

Alex Lifeson och Geddy Lee i den film som gjorts i samband med att Rush släpper sitt eget öl. Foto: Pressbild.

De har släppt skivor sedan 1974. Nu är det även dags för Rush-medlemmarna Geddy Lee och Alex Lifeson att släppa sitt eget öl.

 

Det kanadensiska rockbandet Rush har varit viktigt för många musiker som gillar rockmusik. Bandet blev aldrig lika stort som till exempel Kiss, Led Zeppelin eller Depp Purple, men har hyllats runt om i världen för sin musik.

Utöver Lee och Lifeson tillhörde även trummisen Neil Peart bandet, men han gick bort 2018 efter att ha kämpat mot en cancersjukdom under lång tid.

Nu kommer alltså det första ölet som bär bandets namn, och där medlemmarna varit inblandade i processen.

Det nya rockölet släpps om en dryg vecka.

Ölet är bryggt hos Henderson Brewing i Toronto och har fått namnet Rush Canadian Golden Ale.

Ölet släpps på den kanadensiska marknaden 30 augusti och man har enbart använt råvaror från Kanada.

Bandet har en lite rolig ölkoppling till Sverige. Göteborgsbaren 2112, som ägs av bland annat Peter Iwers, är nämligen döpt efter en av det kanadensiska bandets låtar. Iwers spelade i många år med hårdrocksbandet In Flames, men driver nu baren samt är delägare i bryggeriet Odd Island i Lindome.

Inför premiären har Lee och Lawson också släppt en liten videofilm där de pratar om öl. I filmen är Geddy Lee en öldrickare och Alex Lifeson har rollen som ölexpert. Man reder bland annat ut en del begrepp för platser där det bryggs öl.

Här kan du se den filmen: