Petri satsar på mat och öl på Rocklunda

Bildspel

Bild 1 av 2

Petrik Karhukorpi är mycket nöjd med att ta över all servering på det stora idrottsområdet Rocklunda i Västerås.

Coppersmith´s satsar offensivt. Nu tar man över restaurangverksamheten på hela Rocklundaområdet, och bland annat får bryggeriet en egen bar där. Årsomsättningen kommer att landa på uppemot 30 miljoner kronor.

 

Patri Karhukorpi som startade Coppersmith´s i Västerås 2014 har sedan dess bland annat startat flera ölfestivaler. Men nu är det dags att satsa rejält på restaurangverksamhet.

All servering på Rocklundaområdet i Västerås, där det spelas ishockey, fotboll och bandy, samt arrangeras mässor tas över inom kort.

– Det känns jättebra, och vi blir ett bra team som ska jobba med det här. Vi har haft bra diskussioner med både föreningarna och med Västerås Stad, säger Karhukorpi.

Under en matchdag har man cirka 350 gäster i restaurangen och ytterligare 200 i bistron. Utöver all sport arrangeras mässor, konserter och konferenser där de flesta gästerna ska ha mat och dryck. De största evenemangen är olika idrottscuper, då serveras det upp mot 30 000 luncher per dag.

På området ska man också lansera Coppersmith´s Bar, där bryggeriet får ett showroom för sina öl och kan nå ut till mängder lokala och inresta gäster.

Karhukorpi räknar med att bistron blir öppen sju dagar i veckan och den nya baren samt kommer också att ha öppet de flesta dagar, och alltså inte bara vara öppen när det är evenemang på området.

– Det blir ett väldigt bra skyltfönster för oss. Vi kommer att ta in öl från andra bryggerier, men den stora mängden öl som säljs kommer från oss.

Hela satsningen görs tillsammans med Mattias Klinga, som blir gastronomisk ledare. Rocklunda är Nordens största sammanhängande idrottsområde med en rad olika hallar för olika sporter. Senast i raden av satsningen är en ny innebandyhall.

Populära Coppersmith’s Beergarden & BBQ kommer att flyttas från bryggeriet till Rocklundaområdet sommaren 2021. Det planeras även olika typer av festivaler, minimässor och andra evenemang där lokalt mat och dryck kommer att ha stort fokus.