Bryggeriet ville väl – möttes av hatstorm

Montauk Brewing Company har fått tuff kritik efter att ha visat sitt stöd för Black Lives Matter. Foto: Montauk Brewing Company.

Bryggeriet ville bara stötta Black Lives Matter. Det ledde till bottenbetyg online och en protestgrupp på Facebook med flera tusen medlemmar.

Det är Montauk Brewing Company på Long Island i New York som hamnat i skottlinjen för flera tusen människor som stör sig på att de stöttar rörelsen Black Lives Matter.

Det hela började med att man satte en skylt utanför bryggeriet där man visade sitt stöd till BLM-rörelsen, som fick nytt liv efter att George Floyd dödats av en polis i Minneapolis i maj.

Men bryggeriets ställningstagande möttes av hård kritik. Man började att få massor med låga betyg på sajten Yelp och dessutom startades en Facebookgrupp som protest mot bryggeriet och den har fått 30 000 medlemmar. Extra anmärkningsvärt är det att det var en polis som startade gruppen. I gruppen har orden varit riktigt hårda.

Bryggeriet har förstås också fått en hel del stöd som sitt ställningstagande, och har försökt att förklara att man bara vill ta ställning för alla människors lika värde.

– Montauk Brewing Company värdesätter och respekterar alla. Vi kommer alltid att stödja människorna i vårt närområde och deras rätt att fredligt protestera men aldrig tolererar våld av något slag mot de som håller oss säkra, säger man till sajten New York Post.