Stor ölsatsning inför allsvensk comeback

För första gången på 27 år har Västerås SK gått in i en allsvensk fotbollssäsong. Den 7 april väntar första hemmamatchen – mot Elfsborg – då står Coppersmiths redo att servera öl till publiken.

Västerås hemmaplan heter Hitachi Energy Arena och är en del av Rocklunda idrottsplats, Sveriges största sammanhängande idrottsområde för hockey, bandy och fotboll på elitnivå. För tre år sedan gick den tidigare verksamheten för restaurangverksamheten i konkurs och nu är det Coppersmiths och bryggeriets vd Petri Karhukorpi som står bakom verksamheten. Avancemanget upp i Herrallsvenskan kräver stora anpassningar av arenan, inklusive mat och ölförsäljning.

 

– Vi har ensamrätt att sälja öl på hela området. Och nu när VSK har gått upp i Allsvenskan blir det mycket större matcher. På de största matcherna kommer vi att ha en publik på nästan tio tusen personer och en stor del av dem dricker öl, säger Petri Karhukorpi.

 

Coppersmiths har under åren utökat sin verksamhet på idrottsanläggningen genom att öppna egna barer, bli delägare i Rocklunda restaurang och starta upp sommarkonceptet Coppersmiths Beergarden & BBQ. Utöver det finns även ett flertal barer, restauranger och kiosker på området där endast Coppersmiths öl serveras.

 

När Västerås SK nu gått upp i landets högsta fotbollsserie innebär det att laget kommer att spela de största matcherna laget och supportrarna någonsin upplevt. Inför den allsvenska säsongen har arenan därför byggts om och arenakapaciteten har ökat med tillskott av flera nya läktare. Arenan går från fyra till nio serveringsställen och fem nya entréer.

 

Inför säsongen har Coppersmiths satsat extra stort folköl på fat. Målet är maxa försäljningen av öl under matcherna som drar fans från hela Sverige. På området finns flera restauranger som säljer starköl, men inne på Hitachi Energy Arena säljs bara folköl.

 

– Vi har lagt 1,3 miljoner kronor på tappkranar för att fixa hela sommaren. Vi kommer även utöka vid bandyn under vintersäsongen. Där sålde vi bara starköl tidigare, men nu kommer vi att även att ha folköl i kioskerna där, säger Petri Karhukorpi.

 

Västerås SK inledde Allsvenskan med att förlora borta mot AIK med 0-1.